Egen müsli eller granola i fina burken

Göra sin egen granola eller müsli är västa sparknepet och dessutom otroligt lätt och ger en så lyxig känsla.

4 dl havregryn
2dl rågflingor/rrahamsflingor/kruskakli (välj alla eller någon av dem)
1 dl pumpakärnor/solroskärnor
1 nypa salt

1 dl vatten
0,5 dl raps/kokos/nöt olja
1,5 msk flytande honung
1/2 tsk kanel


0,5 dl sötmandel (rostade hasselnötter)

1 dl kokos/russin/tranbär/gojibär

Blanda de torra ingredienserna, flingor, kärnor, gryn i en bunke.
Blanda de blöta och ev kanel i en mindre bunke, använd gärna varmt vatten för att lösa upp honungen.
Häll den blöta blandningen över grynen och blanda samman. Sprid ut på en långpanna med bakplåtspapper, strö sedan hackade mandlar över blandningen.
Grädda i ugnen 175° ca 30 min. Rör om då och då så granolan inte bränns.

När granolan svalnat så blanda i russin eller liknande.

Vill du göra en müsli så är det bara att blanda samman de ingredienser som du vill ha och då kanske välja lite mindre mängd havregryn.

Tips
Det är även gott att rosta sina egna hasselnötter. Sprid ut på en plåt och rosta i ca 10 min i 200°. Skalet får du enkelt bort genom att rulla/knåda nötterna i en kökshandduk. OBS! Välj en gammal kökshandduk som du inte är så rädd om.

Förvara i din granola i fina tulpanformade burken från Weck och frukosten blir lite extra rolig.

Här hittar du den tulpanformade Weck-burken