ShouSugiBan Skärbräda Bok 52×18

795 kr

Svenskt hantverk möter japansk teknik.

Endast 1 kvar i lager

Beskrivning

Skärbräda i ShouSugiBan-teknik.
En vacker skärbräda i valsformad rund form som gör den lika vacker på bordet som på köksbänken.
Använd den för att servera t ex ost och chark som verkligen blir extra fint mot den svarta bakgrunden.

Mått: cirka 52 x 18 cm
Tjocklek: 2 cm
Material: Bok

Varje skärbräda är unik och det är skärbrädan på första bilden/huvudbilden + närbilder som denna produkt gäller.

Svenskt hantverk möter japansk tradition och teknik. Vi eldar skärbrädorna för att få fram den kolsvarta färgen och Shou Sugi Ban skapar en yta där träets struktur finns kvar och ger känslan av mjuk tidlöshet. Formen är spirituell men ändå stram och stilren.Skärbrädan är tillverkad i massiv bok som värmebehandlats enligt en 300 årig japansk ytbehandlingsmetod – Shou Sugi Ban.
Därefter ytbehandlade med rapsolja. Brännstämplad i ena hörnet med FormatDesign.
Upphängning i lädersnodd.

Bränningen går djupt ner i ytan och om du använder den som traditionell skärbräda blir det svarta spår i brädan. I och med att den är eldad tål den även att vara i ugn eller i grill med lock, då på galler. Dock håller inte lädersnodden/snöret för ugn- eller grillvärme.

Du diskar den som en vanlig skärbräda, varmt vatten och diskmedel men ej i diskmaskin. Vill du få den bakteriefri så kan du lägga in den i ugn på 100° i 10 min (i och med att den är eldad så tål den värme).
Ta hand om den som en vanlig skärbräda i trä – olja in den då och då med oliv- eller rapsolja (annan olja som går att äta fungerar också bra).

Skärbrädorna är handgjorda av oss och alla är unika. Kvistar och sprickor kan förekomma naturligt. Metoden innebär en hög halt av sot som borstas av men det gör att brickan i början kan torrfälla på ljusa underlag, prova innan de används på ömtåliga underlag, ljusa dukar och liknande.

Formgivning och tillverkning:
Peter Erlandson/JonnaSolberg – FormatDesign.



Du kanske också gillar …